Close

Še niste registrirani?Registrirajte se in počakajte na odobritev.

lock and key

Prijavi se z svojim računom.

Account Login

Blogs gregag

6 Sep. 2012 Objavljeno od gregag

Toplotna črpalka Vaillant zrak/voda VWL 141/3 S - 14 kW

Toplotna črpalka Vaillant zrak/voda VWL 141/3 S,  z znunanjim izmenjevalcem toplote (moči nad 10 kW potrebujejo dve zunanji enoti, glikolno povezani zaporedno). V našem primeru deluje toplotna črpalka v kombinaciji multifunkcijskega zalogovnika allSTOR VPS/2 1000.

16 Aug. 2012 Objavljeno od gregag

Do učinkovite rabe energije s pametnim domom

Porabo energije je mogoče zmanjšati tudi z uporabo sistemov pametnega doma. Razvoj slednjih je v zadnjem času pospešil prihod pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, zaradi tega se je bistveno znižala tudi cena, je na Dnevnih učinkovite rabe energije, ki jih je organizirala banka Sparkasse, povedal Marko Umberger iz Entie. Pričakuje, da bodo v prihodnje storitve pametnega doma začeli uvajati različni ponudniki IPTV in različni elektrodistributerji.

16 Aug. 2012 Objavljeno od gregag

Primerjava med ceno kurilnega olja ter zemeljskega plina za ogrevanje stanovanja

V Italiji, kjer domuje preko 700 ponudnikov utekočinjenega naftnega plina (UNP), od tega samo trije nastopajo na celotnem področju Italije in ne le regionalno, je bodoča energetska strategija zaenkrat še neznanka. Med drugim ponudniki sončnih panelov nestrpno pričakujejo odločitev vlade glede prihodnjih odkupnih cen električne energije proizvedene iz sončne energije.

16 Aug. 2012 Objavljeno od gregag

Zavezujoči cilji do leta 2020 tudi Zemeljski plin ima perspektivo

Zemeljski plin ima perspektivo, če ga uporabljamo s tehnologijami, s katerimi dosegamo visoke izkoristke. Taka tehnologija je soproizvodnja,« je na nedavni konferenci o zemeljskem plinu kot prehodnem energentu v nizkoogljično družbo poudaril mag. Stane Merše, vodja Centra za energetsko učinkovitost na Institutu Jožef Stefan.

16 Aug. 2012 Objavljeno od gregag

Talno ogrevanje

O talnem ogrevanju

Talno ogrevanje je zdravju najprimernejše ogrevanje.

Talno ogrevanje je nizkotemperaturni ogrevalni sistem. To pomeni, da prenos toplote poteka preko velikih površin tal z relativno nizko temperaturo. Temperatura tal 23-24°C omogoča prijetno temperaturo 18-20°C v višini glave.

Nizkotemperaturno ogrevanje z uporabo relativno velike površino tal ima več prednosti:

22 Jul. 2012 Objavljeno od gregag

Podnebne spremembe

Slovenija je aktivna v boju proti podnebnim spremembam na nacionalni in na mednarodni ravni. K tem uvrščamo fotovoltajiko, solarni sitemi, toplotne črpalke, geosonda, zemeljski kolektor. (TOPLOTNA TEHNIKA FACHERIS).

22 Jul. 2012 Objavljeno od gregag

Celosten pristop in svetovanje pri ogrevanju

Celosten pristop in svetovanje pri ogrevanju, ter pri uvedbi energetsko obnovljivih sistemov tudi pri individualnih stavbah! (TOPLOTNA TEHNIKA)

Slika prikazuje možnosti za vezavo toplotnih črpalk zemlja-voda (zemeljski kolektor ali geosonda oz. zemljska vrtina)