Close

Še niste registrirani?Registrirajte se in počakajte na odobritev.

lock and key

Prijavi se z svojim računom.

Account Login

DIGITALNI PREGLED, PREIZKUS TESNOSTI PLINSKE NAPELJAVE V OBJEKTU

DIGITALNI PREGLED, PREIZKUS TESNOSTI PLINSKE NAPELJAVE

Z testom pridobite pisno garancijo, za morebitne tehnične preglede po- pravilnikih o varnosti in zdravju pri uporabi delovne opreme Ur.L. 101/2004,94. člen, 3.odstavek in 54.člen, IN pravilniku o zahtevah za zagotavljanje varnosti in zdravja delavcev na delovnem mestu Ur.L. 56/1999, 96. člen, 2. odstavek (ni potrebno za stanovanjske objekte) in seveda občutek varnosti.

Test 100% ugotovi ali je instalacija kot celota plinsko tesna.

Meritev plinske instalacije se izvede na trdnost z visokim tlakom ( do 1500 m bar), ter na tesnost z nizkim tlakom ( do 200 m bar).

Meritev pokaže najmanjša nihanja tlaka. Test je priporočljiv za ugotavljanje tesnosti tesnil, tesnilnih mas, navojnih členov…

Test tesnosti ne vključuje diagnostiko in odpravljanje morebitnega puščanja. V primeru puščanja se lahko določi nov datum za ugotavljanje in odpravo težave. Ali pa težavo odpravi vaš izbrani monter.

Test traja približno uro in pol. Strošek testiranja je okvirno od 100 do 350 € odvisno od dolžine in dimenzije plinske napeljave, po priključku (brez ddv-ja (po 76a členu ZDDV-1 v primeru poslovnega objekta) ''in se obračuna na objektu, po opravljenem testiranju, ne glede na to ali je instalacija tesna ali netesna.''Oziroma po predhodnem dogovoru med naročnikom in izvajalcem meritev.

V primeru, da testa iz raznih fizičnih razlogov (nedostopnost , tip instalacije..) ni možno opraviti stroškov ni.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=B8aBYJ_Hm2k

            https://www.youtube.com/watch?v=1dXu1JazrbA

 

TOPLOTNO PLINSKA TEHNIKA